trešdiena, marts 08, 2006

dziive


dziive ir dziive.mees nevaram to paredzeet, dazhreiz varam tikai ielikt pareizaas sliedes,lai saaktu braukt.dziive bez sliedeem un krustojumiem,kur jaaizveelas vai turpinaat iesaakto,vai nogriezties kaadaa citaa virzienaa.
jaa.dziive ir sarezhgjiita un katram mums ir sliktaas dienas,nedeeljas,pat varbuut gadi.bet dzimstot neviens mums neiedod liidzi rokasgraamatu dziivei.mees pashi to rakstam sevii.dazhi lasa citu.maate un teevs mums dod liidzi savus iespaidus,pieredzi un iespeejas peec kuraam pashi ir izaugushi.izsargaat un arii pasham vilties vinji mums dod.tachu taadai ir dziivei jaabuut.ja neapdedzinaasi sevi,tad tevi sadedzinaas.un vai ir veerts baidiities no apdedzinaashanaas?dziive bailees nav dziive.taa ir sleepshanaas.tad kaadeelj cilveeks vispaar ir ja vinjam ir bail no dziives kaa taadas?protams,piesardziibu sagalabaat vajag.bet ja biisimies no riska.neizmeegjinaasim kko citu,tad varbuut neatradiisim dziives piepildiijumu,kaa piemeeram biezhi mineeto laimi.
cik no mums zin kas ir laime?
daudzi zin,pie kaa vinji juutas labi,ko patiik dariit,kas garsho,ko dzirdeet un kam ko teikt.bet.vai taa ir laime,vai iislaiciiga labsajuuta?mees visi esam subjektiivi.mees nekad pilniigi nebuusim viens otram pa praatam.bet rodas jautaajums. vai vajag? ja nebuus dazhaadiibas un pretspeeles un daudz-domiiba,tad dziive kljuus jau automaatiska.taa kaa programmeeejams kalkulators,kas paraada spiezhot uz katras pogas savu skaitli mazajaa ekraanaa.ekraans dziivei paliks mazs.ljoti mazs.protams,mees gribeetu daudz vairaak kontroli paar visu kas notiek un ar noraidiishanu un izsargaashanos mees sargaajam sevi,bet vai kaads ir meegjinaajis pagaidiit? vnk uz mirkli apstaaties pilniiigi besiigaa dienaa un vnk apstaaties un 30 sekundes pastaaveet tajaa nelaimju lietuu? lai liist.slapaaks par slapju taapat veel nav neviens palicis. tie ir tie briizhi,kad mees neapzinoties apzinamies visu tiiri un iisti.daudzi vinjus neuztver bet zin.nekad neteiks un varbuut pat ciiniisies lai izdzeestu tos no savas atminjas un galvas.bet vai to vajag? vai saldi-ruugtaa pagaatnes melanholija tomeer briizhiem nav vajadziiga,lai apzinaatos savas pashreizeejaas veelmes.pashreizeejos meerkjus un iegribas,to,ko patieshaam vairs negribeetos? tie ir tie briizhi kas maina.tie kas tevi padariis taalaak.tie kas veidos tevi.
vnk jaasaprot tas,ka dziivi nevar noticinaat,dazhreiz vnk ir jaalaizh dziivei notikt.